Silverwood Academy

De academie waar je jouw krachten leert kennen.
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» Het bos met de vervallen kerk
zo mei 10, 2015 10:38 am van Maya

» De ballet academy
za mei 09, 2015 8:09 pm van Emily Blue

» kamer van Eliza en Emily
za mei 09, 2015 6:09 pm van Emily Blue

» Het meertje
wo apr 15, 2015 6:19 pm van Aidan.

» De centrale parkeerplaats
wo apr 15, 2015 10:06 am van Ellen

» Ellen's flatje
wo apr 15, 2015 9:56 am van Ellen

» Dansstudio Beats & Violins
di apr 14, 2015 8:22 pm van Féren Oneira

» Het bos meertje
di apr 14, 2015 8:12 pm van Emmalia Miller

» Het donkere parkje
di apr 14, 2015 7:51 pm van Shane Dubois

december 2018
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
KalenderKalender

Deel | 
 

 De Lessen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 15
Registratiedatum : 29-01-15

BerichtOnderwerp: De Lessen    za jan 31, 2015 5:35 pm

De lessen van de leerling zijn afhankelijk van meerdere factoren, persoonlijke interesse, verplichte vakken en het niveau waar de leerling op zit.

Leerlingen ontwikkelen zich allemaal anders en de school heeft het lesprogramma daar zoveel mogelijk op aangepast. Leerlingen die snel ontwikkelen zullen meer praktijkvakken krijgen dan leerlingen die moeite hebben met het gebruik van hun krachten, maar bijvoorbeeld uitblinken in vakken zoals Geschiedenis der Magie en zullen op dat gebied niet teruggehouden worden. Vakken worden daarom per jaar of level afgesloten. Soms gebeurt het net als op elke andere universiteit dat leerlingen vakken over moeten doen of zelfs een heel jaar moeten overdoen. Een diploma wordt niet zomaar afgegeven.
Als schrijver ben je dus ook zelf verantwoordelijk voor de realiteit van de vorderingen van je personage, als je genoeg berichten hebt om al level 3 te zijn, maar vooral bezig is met spijbelen, dan is het logisch dat je personage nog niet genoeg vakken gehaald heeft om een periode verder te gaan, of een nieuw level te halen. Ook kan het voorkomen dat je personage wel goed is in bepaalde vakken maar bijvoorbeeld niet goed in praktische magie. Het is een gewone school, waar sommige gemakkelijk ervan af komen en andere zich drie slagen in de rondte moeten werken.Vakken zijn dus verdeeld per level en soms per periode. Bij het kopje ‘levels’ staat uitgelegd welke vakken per level gegeven worden. Hier zullen vakken beschreven worden die onafhankelijk van het level gegeven worden per jaar.

Elke student start met de verplichte vakken:
Ethiek der magie: Dit is een vak voor leerlingen om na te denken over wat ze kunnen en mogen met de krachten, ethische aspecten worden benadrukt. Het heeft een redelijke filosofische invalshoek. Het vak bestaat uit veel discussies, debatten en scripties.
Kennis der Magie: Magie spreekt vele tot verbeelding, dit vak is vooral van belang om de grenzen van magie aan te geven en de mogelijkheden van magie. Dit vak is theoretisch en is bedoeld om de leerlingen een beeld te geven van wat Magie allemaal inhoudt.
Magie en voorwerpen: Magie hoeft niet enkel uit de vingers en uit spreuken voor te komen, in dit vak worden mogelijkheden gedemonstreerd die gebruikt kunnen worden naast de standaard krachten.

Als deze vakken afgerond zijn, zit de leerling meestal in jaar of periode 2, dan zullen de volgende verplichte vakken aan bod komen. Meestal is dit als een leerling rond level 2 of 3 zit, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het gaat erom dat een leerling genoeg vakken gehaald heeft, soms moet een leerling bepaalde vakken nogmaals overdoen, waardoor het programma van een leerling extra vol komt te worden.

De vakken in de tweede periode zijn:
Alchemie: zoals dit beschreven staat bij ‘Krachten’, hier zal het begin mee gemaakt worden. Na deze periode is je personage vrij om te kiezen of deze nog verdiepende lessen wilt volgen voor extra studiepunten of als keuzevak.
Magisch Schrift: Dit vak is vooral bedoelt om extra inzicht te geven in spreuken en het ontstaan ervan, ook leert men hoe spreuken op te schrijven en te lezen. Verder zullen verschillende talen met hun eigen magische betekenis bestudeerd worden. Dit is een erg uitgebreid vak en zal voor de meeste niet in een periode gehaald worden. Ook hiervoor is een verdiepende module in de volgende periode.

De derde periode is meestal in level 4 van je personage, ook hiervoor zijn verplichte vakken:
Geschiedenis der Magie: De titel is al duidelijk genoeg, Magie werd in verschillende periodes, verschillend bedreven en hier wordt dieper ingegaan op deze aspecten.
Magische onderzoek vaardigheden: Dit is een voorbereidend vak voor het laatste jaar en zal focussen op de talenten van leerlingen met empirisch, maar ook met bronnen onderzoek. Het is een aanvulling op reguliere onderzoek vaardigheden, maar dan met een magisch sausje.

De laatste periode is erg zwaar en zal vaak ook langer duren, meestal is je personage nog in level vier of misschien begin level vijf. In deze periode is je personage nog bezig met ontwikkelen en vaak wordt een diploma al gehaald, maar lang niet elk personage zal een meester in de magie worden. Hiervoor moet bijzonder onderzoek verricht worden, iets wat onderscheidend is om een meester in de magie te worden. Deze periode kent geen verplichte vakken of tijdsperiode, het gaat om een onderzoek, een scriptie of iets in die trant.

Keuzevakken

Naast de verplichte vakken is er een mogelijkheid om eigen vakken te kiezen. 2 keuzevakken tegelijkertijd  zijn verplicht, maar meer keuzevakken zijn ook toegestaan. Meestal kost het twee periodes om een keuzevak te halen, in totaal moet je om op z’n minst een gewoon diploma te halen 4 keuzevakken hebben afgesloten met een voldoende.

De keuzevakken zijn, naast verdiepende vakken van verplichte vakken die hierboven genoemd zijn:
Spreuken in het Dagelijks Leven:
Spreuken zijn handig en bij verschillende spreukenvakken bij de levels leer je ook veel interessants, maar het moet ook nog toepasbaar zijn in het dagelijks leven niet waar? Daarvoor wordt dit vaak aangeboden.
Muziek en Magie: Magie is er in vele vormen, muziek is er een van.
Tekenen/schilderen en Magie: Magie bestaat niet alleen uit woorden en letters, maar kan ook uit beeld bestaan, met dit vak leer je hoe dit werkt.
Overige kunst en Magie: Beeld is een krachtig middel, maar niet alleen een geschilderd beeld, Magie kan ook geweven zijn in architectuur of beeldhouwwerken.
Schrift en Magie: Ooit opgemerkt hoe meeslepend een boek kan zijn, zonder dat de verhaallijn heel intrigerend was? Misschien was dat wel magie, verhalen en poëzie kunnen magie bevatten. Hier leer je hoe dit in zijn werk gaat.
Magische wezens: Er zijn veel meer wezens dan de gewone mens weet, ze leven in de krochten der duisternis of zijn naar de mythologie verbannen, maar bij dit vak leert men over wezens die misschien wel echt bestaan.
Verdieping in de Ethiek: Ondanks dat alle vakken verdiepingen hebben, die men vrijwillig kan volgen voor extra studiepunten is dit zelfs een keuzevak. Vooral omdat Ethiek belangrijk is in de magie, omdat magie een  machtsmiddel kan zijn.
Magie in verschillende Talen en Culturen: Hier leer je over bijzondere vormen van magie, bijvoorbeeld over magische rituelen en andere soorten van andere werelddelen.
Magische zelfverdediging: Magie is niet alleen een hulpmiddel, maar kan ook een wapen zijn. Bij dit vak leert men zich verdedigen met behulp van magie.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://silverwoodacademy.actieforum.com
 
De Lessen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Silverwood Academy  :: Informatie :: Het verhaal-
Ga naar: