Silverwood Academy

De academie waar je jouw krachten leert kennen.
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» Het bos met de vervallen kerk
zo mei 10, 2015 10:38 am van Maya

» De ballet academy
za mei 09, 2015 8:09 pm van Emily Blue

» kamer van Eliza en Emily
za mei 09, 2015 6:09 pm van Emily Blue

» Het meertje
wo apr 15, 2015 6:19 pm van Aidan.

» De centrale parkeerplaats
wo apr 15, 2015 10:06 am van Ellen

» Ellen's flatje
wo apr 15, 2015 9:56 am van Ellen

» Dansstudio Beats & Violins
di apr 14, 2015 8:22 pm van Féren Oneira

» Het bos meertje
di apr 14, 2015 8:12 pm van Emmalia Miller

» Het donkere parkje
di apr 14, 2015 7:51 pm van Shane Dubois

december 2018
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
KalenderKalender

Deel | 
 

 Jay Alexander Aeon

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jay A. Aeon
Level 1
avatar

Aantal berichten : 92
Registratiedatum : 06-02-15
Leeftijd : 26
Woonplaats : Houten

BerichtOnderwerp: Jay Alexander Aeon   vr feb 06, 2015 4:30 pm

De basis informatie
Volledige naam: Jay Alexander Aeon
Roepnaam/bijnaam: Jay
Leeftijd: 23 jaar
Verjaardag: De vijfde van Februari
Geslacht: Mannelijk
Geloof: Er was een tijd dat Jay in een God geloofde.  Maar naar verschillende ervaringen verloor hij het geloof voorgoed.

Het innerlijk
Karakter: Jay is nogal introvert, wat inhoudt dat hij zichzelf niet volledig bloot geeft. Hij zondert zich snel af van situaties die inhouden dat hij sociaal contact moet maken. Hij heeft er niets mee omdat hij wéét dat mensen die dicht bij je staan je ontzettend veel pijn kan doen. Hij ontwijkt dit liever en noemt het een zwakte aan zichzelf. Dit doordat hij wel vrienden wíl hebben.
Jay is daarnaast een echte studiebol en houdt gewoon van boeken en hen inhoudt. De eenvoudigheid in de meest moeilijke boeken vinden is waar hij van houdt. Al bovenal is Jay iemand die graag leert en die graag kijkt naar anderen. Hij kijkt de kat uit de boom om te leren van hen fouten. Niet omdat hij bang is ze te maken, maar meer omdat hij er al tig heeft gemaakt.
Jay en mensen... Nee... Jay en muziek? Jazeker! Jay luistert naar muziek om zijn eigen emoties onder controle te krijgen. Dit heeft hij namelijk zelf niet voor de volle 100% en daardoor houdt hij zich vast aan muziek. Verschillende nummers loodsten hem door de meest zware tijden heen.
Relaties: Jay is zo monogaam als maar zijn kan. Dit houdt letterlijk in dat het een 1-girl-type-of-guy is. Hij heeft een hekel aan mensen die vreemdgaan of swingers zijn... Hij heeft liever iemand die hem begrijpt en die ook de tijd neemt om hem te begrijpen. Hij zal immers nooit zijn zwaktes aan enig ander bloot geven dan aan hemzelf.
Bijzonderheden aan karakter: Jay is leergierig maar introvert. Kennis die hij heeft opgedaan deelt hij niet zomaar, daar hangt een prijs aan. Een nogal... bijzondere prijs. Hij verlangt namelijk van je dat hij het op een dag terug kan vragen. Waarom is dit zo vreemd? Omdat het meestal op een manier is die zowel vulgair als vergezocht is.
Talenten: Jay heeft de 'gave' om mensen te kunnen inschatten. Hoewel ze soms ook fout zijn, is Jay toch iemand die het altijd doet. Hij weet het wanneer je niet te vertrouwen bent of wanneer je liegt. En niet omdat het een echte gave van hem is, maar omdat het helemaal met je eigen lichaamshouding te doen heeft. Daarnaast kan Jay dingen perfect tot op de bodem uitzoeken en hij neemt daar ook alle tijd voor... zoals eigenlijk in alles wat hij doet.
Zwakheden: Oneerlijke mensen... zo, dat is er uit... Hij kan je de ene dag de hemel inprijzen en de andere dag in elkaar slaan tot het licht uit je ogen vloeit. Ook mentaal is hij erg onzeker en is een simpele belediging genoeg om hem van je weg te krijgen. Of dit een goed of slecht ding is? Is eigenlijk geheel aan je eigen karakter.

Status: Mensen die Jay zien denken op het eerste gezicht vaak dat hij arrogant is en dat hij meer slechte als goede kanten heeft. Niets is minder waar, want Jay is eigenlijk gewoon iemand die het allemaal wel prima vind en die bij een eerste ontmoeting een open boek is. Toch oordelen mensen hem snel op zijn uiterlijk, en hij? Hij geeft er niets om.

Passies: Jay heeft een passie voor de viool... en een beetje voor de piano. Hij was een natuurtalent, maar ach... Liefde voor muziek is vaak een groot deel van het zware werk. Alles met muziek is hem dierbaar en een goed boek vind hij ook fijn.
Jay vond ook vaak plezier in de sportschool en trainde er dan ook dagelijks. Vanaf zijn zesde heeft hij intensief aan Thaiboksen gedaan en is gestopt op zijn zestiende door een groei van woede.
Bij zijn nieuwe ouders leerde hij boogschieten. Hij kalmeerde van het boogschieten omdat hij zijn concentratie moest richten op een doel. En wanneer hij dat deed, de boog spande en de pijl op het doel af liet vliegen, was zijn woede verdwenen.
Afkeer/Haat: Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me. Hij vind het allemaal prima als je jezelf voor schut zet en hem ervoor gebruikt, maar misbruik je hem en zijn 'gaves'... Dan zal hij er alles aan doen om je terug te pakken.
Verslavingen/genotsmiddelen: Jay is en blijft een roker... hij is anti-drugs, dus daar blijft hij vanaf... maar op zijn tijd een sigaret? No problem!

Afkomst
Geboorte en/of woonplaats: Jay komt van origine uit Ierland. Althans, zo zegt zijn paspoort. In werkelijkheid komt hij uit een lab...
Familie: Als hij dat zou moeten zeggen? Dan zou het Dr. Whitaker zijn.

Het uiterlijk
Lengte: 1.96 m.
Omschrijving haar: Jay heeft donker blond haar wat vaak niet te zien is onder zijn hoodie. Maar als hij zijn hoodie ooit uit heeft... Dan is het eigenlijk altijd perfect gestijld.
[b]Omschrijving ogen:
Normaal gesproken gewoon blauw. Maar bij sterke emoties, felblauw.
Bouw van het lichaam: Jay trainde al een hele tijd op school en vanaf kind af aan als thaibokser. Hij heeft dus een strak afgetraind lichaam welke hij verschuild onder een warme hoodie.
Kledingstijl: Hoodies en slobbertruien met een warme joggingbroek. Altijd op school. Wanneer men hem buiten school ontmoet, is hij te vinden in strakke pakken en meer kleding wat... welja... meer in de mode is?
Uiterlijke kenmerken: Jay zijn lichaam is bedekt in littekens. Vele ronde littekens die van naalden lijken te zijn. Het is een lang verhaal en veel mensen denken maar gewoon dat hij een junk is. Maar dat is niets meer dan een leugen. Daarnaast is zijn kaaklijn 'versierd' met een perfect gestijld baardje.

School/studie
Opleiding: Jay doet een opleiding voor Lichamelijke Opvoeding. Maar niet voor op een gewone school, maar om jong volwassen op te leiden tot professionele Muay Thai boksers. Hij helpt niet voor niets dan ook bij een Vechtsport Academie in de stad. Bij de magische school probeert hij elke opleiding af te ronden, al gaat de voorkeur uit naar opleidingen die hem helpen bij zijn gave. Licht in combinatie met ionen...
Leerjaar: Jay is een paar keer blijven zitten en zit in het 2de jaar van de opleiding. Op de gewone school is hij een idool voor meiden van 18 tot 20 jaar en op de magische school zondert hij zich af.
Magische keuzevakken: Muziek en Magie, Magische Zelfverdediging en Schrift & Magie
Aanleg voor: Licht... Alles met licht... Al vind hij Alchemie ook erg interessant.

Extra
Verleden:
Stel je eens voor. Jaren onderzoek zijn gedaan naar voortplanting van de mensheid, zonder een man of vrouw erin te betrekken. In mei 1992 is er een gebouw geopend die zich met die mogelijkheden bezig hield. Er liepen duizenden wetenschappers rond die varieerden van biologen, natuurkundigen, scheikundigen en zelfs pedagogen en psychologen die hielpen in het onderzoek. Het onderzoek wat de wereld zou moeten redden wanneer oorlogen het land zouden hebben verwoest. Voor de tijd dat een vrouw niet meer vruchtbaar zou zijn.

"Dr. Whitaker, we hebben een voortgang. Project nummer 9 leeft nog steeds." zei een zuster. "Dat meen je niet. Nummer negen zeg je? Dat is een jongen toch?" zei Dr. Whitaker als antwoord. De zuster knikte opgetogen en rende naar de kamer waar de buis met water stond opgesteld. Maar net op dat moment viel de lijn stil. De hartslag was weg. De professor sloeg op het bureau en rilde van woede. "Ruim het embryo op en laat me alleen." was het enige wat hij tegen zijn collega's zei. Langzaam verdwenen ze terwijl ze het lab helemaal netjes achterlieten. Hij beet op zijn pen en keek naar de vele getallen die waren opgeschreven op het bord maar ook in alle documenten. Hij sloeg de documenten van nummer zeven, acht en negen open. Elke keer was het zo dat ze levend waren en zodra hij binnenkwam was alles voorbij. Het hartje van de embryo's stopten ermee. Hij pakte een reageerbuisje waar nog wat vocht in zat en fronstte. Daar... In dat vocht dreef iets... Iets helder blauws wat soms van kleur leek te veranderen. Een onstabiel ion. Zo leek het. Whitaker stond op en riep om de beste psycholoog, de beste bioloog, de beste natuurkundige en de beste scheikundige. Daar zaten ze. Het buisje in het midden geplaatst van de grote vergadertafel.

"Dit is wonderbaarlijk. Het is een labiel ion wat eigenlijk niet achter had moeten blijven in het vocht. Maar het zit daar en het ontwikkelt zich." Zo beweerde de scheikundige. "Ja, maar een ion kan niet zonder zijn tegenpool." zo beweerde de natuurkundige. "Maar wat... als het menselijk lichaam de tegenpool van het ion is?" sprak de bioloog. Een ieder was stil. En Whitaker vouwde zijn handen samen. "Dames en heren. Ik denk dat we zojuist iets hebben ontdekt wat de oplossing kan zijn." sprak hij. Whitaker stond op en nam het reageerbuisje. Hij liep ermee naar een soort tank, een grote ovalen tank waarin hij de inhoud wierp. Het blauwe ion groeide gelijk. "Ik heb zelf al de vrijheid genomen om de zuren aan te passen waardoor een lichaam sneller kan groeien. In denk dat we morgen al menselijke vormen kunnen zien." zei Whitaker. De specialisten keken elkaar verward maar vooral bezorgd aan. "Dr. Whitaker, denkt u niet dat we hier moeten blijven om, indien nodig, de creatie te kunnen stabiliseren?" sprak de bioloog dapper. "Ja, daar zit zeker wat in. En dat zal ik persoonlijk doen. Nu dien ik nog een beetje extra zuurstof toe in het water." Hij hing een slang met zuurstof toevoer in het water. Zodra het water begon te bubbelen, groeide het ion weer. "Welnu mijn collega's laat ik jullie gaan en zie ik jullie morgen. Ik neem contact op met jullie wanneer er bijzonderheden zijn." De specialisten knikten, namen hen documenten mee en verlieten de kamer. Whitaker legde zijn hand tegen de buis en zuchtte. "Het moet nu gewoon lukken."

Hoewel Whitaker nog zoveel koffie had gedronken, hij was in slaap gevallen. Papieren die op tafel lagen waren aan zijn hoofd gaan plakken en hij trok de papieren er geïrriteerd af. Met slaperige ogen keek hij naar de buis en hij sprong op, de stoel door de glazen tussenwand heen duwend en meteen naar de buis lopend. Daar, in het midden van de buis dreef een embryo. Een jongen. Whitaker begon te lachen. "Het is me gelukt! Na al die jaren is het me eindelijk gelukt!" Hij rende naar buiten en trapte de stoel terug het lab in. "Het is me gelukt! Bel ze op! Allemaal! Het is me gelukt!" Hij rende door het gebouw, maakte zichzelf er zeker van dat iedereen er vanaf wist.

Tegen de tijd dat de andere wetenschappers het lab binnenkwamen was het jongetje al één jaar, in vergelijking met een gewoon kind. De oogjes waren open en hij keek om zich heen. De wetenschappers hadden plaatjes aangesloten op zijn hoofd, zijn borstkas en zijn rug om alles te kunnen registreren. "Dr. Whitaker, de scans tonen dat hij veel hersenactiviteit heeft. Hij is ontzettend intelligent." Whitaker knikte erop en liep een rondje om de buis heen. Hij bekeek de jongen. "Ik denk dat het nu veilig is om hem een naam te geven, en geen nummer." Iedereen stopte met werken en keek naar Whitaker. "Zijn naam zal Jay zijn... Jay Aeon." Na die mededeling liep iemand naar de buis toe, de bioloog, en stak zijn naald door een soort membraan en nam bloed af. Daarna nog een buisje, en nog één. Daarna de scheikundige die het deed... Ze onderzochten hem volop. En zo ging het een week lang. Jay werd 2, al snel 3 en nog sneller 4 of 5. Hij beukte tegen het raam en hij werd kwaad. Hij wilde schreeuwen, maar niemand zou hem kunnen horen. Hij werd kwader. Zijn blauwe ogen werden nog feller en opeens, begon het glas te scheuren. Het barste en Jay viel uit de buis. Hij hoestte en begon te huilen. "Mama! Papa!" Hij werd opgepakt door een zuster en in een grote witte kamer gezet met ontzettend veel speelgoed... Maar geen papa of mama. Weer bleven ze bloed afnemen, dag in dag uit om te ontdekken hoe Jay eigenlijk is ontstaan. Jay schreeuwde steeds vaker als ze binnen kwamen.

Op een dag was Jay het meer zat als voorheen. Hij werd kwader en kwader. Hij sloot zijn ogen en hij schreeuwde. Een blauwe gloed leek om hem te komen en hij schreeuwde nog eens. "NEE! IK WIL NIET MEER! LAAT ME MET RUST!" Hij schrok van het glas dat klapte en klom er door heen. Zijn handjes bloedden en wanneer iemand hij vastpakte ontplofte de persoon. "Nee! Laat mij met rust! Laat me gaan!" Mensen bleven op zijn pad komen en keer op keer leken ze te exploderen. Hij begon te rennen en steeds sneller en sneller. Hij kwam bij de grote ramen die neer keken op een grote stad en hij rende er doorheen. Hij viel... bleef vallen... 50... 100... 150... zo veel meters naar beneden. Toen hij op de grond viel bleef hij ademen, hoestte enkel een beetje bloed op en stond op, rende weg. De mensen eromheen, die het zagen gebeuren, raakten alleen maar in paniek. Ze belden het alarmnummer, naar het lab en startten een zoektocht... Maar Jay... Jay Aeon, de zwartharige jongen met blauwe ogen. Werd niet gevonden.

------------------------------------------------------------------------------

Na jaren lang zoeken hadden ze het opgegeven en Jay was boven water gekomen. Maar niet voor hen. Jay had zich gevestigd in Ierland. Ergens ondergronds waar hij niets anders deed als boeken lezen. Vandaar ook zijn passie voor boeken. Pas vele jaren later werd Jay opgenomen in een gezin. Zijn (pleeg)ouders waren rijk en gaven Jay alles wat hij wilde. Hij deed aan Muay Thai, kreeg wat andere lessen en verdiepte zich onder andere in boogschieten...

Dat brengt ons naar het nu... Wie is Jay precies en waarom bevind hij zich op Silverwood? Omdat zijn ouders erachter kwamen wat er gebeurde zodra Jay echt kwaad werd. Een energieveld wat leek te zijn gevormd door ionen en elektriciteit... Het had een perfecte cirkel in het bos gemaakt op een kampeer tripje. Zijn (pleeg)ouders waren niet bang voor hem, maar hoopten dat hij op Silverwood zou leren omgaan met zijn krachten... Jay haat daarom mensen en is introvert. Het is de reden waarom Jay de mensen niet als naasten ziet, maar veelal als vijanden....

Plaatje:
[/b]


Laatst aangepast door Jay A. Aeon op za maa 07, 2015 1:10 pm; in totaal 2 keer bewerkt (Reden van aanpassing : (verleden en passies aangepast))
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Lilian
Admin
avatar

Aantal berichten : 385
Registratiedatum : 01-02-15

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   vr feb 06, 2015 7:43 pm

Heel gaaf verleden, maar ik moet met Esmée overleggen om te zien of het binnen het verhaal mag/kan passen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jay A. Aeon
Level 1
avatar

Aantal berichten : 92
Registratiedatum : 06-02-15
Leeftijd : 26
Woonplaats : Houten

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   vr feb 06, 2015 7:52 pm

Ik ga een paar kleine veranderingen aanpassen vanaf 20:00 vanavond Wink Eigenlijk zodra ik klaar ben met typen al Wink Dan maak ik nog even wat dingen duidelijk
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gabe
Admin
avatar

Aantal berichten : 202
Registratiedatum : 01-02-15
Leeftijd : 23

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   za feb 07, 2015 10:03 am

Ik vind hem echt super gaaf bedacht! Echt heel knap. Ik wil alleen even weten of hij nu nog steeds zo snel ouder wordt, dat past volgens mij namelijk niet echt in het verhaal.

_________________
I will find the secret en kill it.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jay A. Aeon
Level 1
avatar

Aantal berichten : 92
Registratiedatum : 06-02-15
Leeftijd : 26
Woonplaats : Houten

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   do maa 05, 2015 4:24 pm

Sorry voor het late antwoord. Was drie weken naar Spanje maar ben er weer. Als antwoord op bovenstaande Gabe:

Nee, Jay word nu niet meer ouder en heeft een leeftijd bereikt waar hij 'op blijft hangen'. Beter gezegd, hij verjaard nu als ieder ander persoon. Namelijk 1 keer per jaar Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gabe
Admin
avatar

Aantal berichten : 202
Registratiedatum : 01-02-15
Leeftijd : 23

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   do maa 05, 2015 7:05 pm

Oke top! Dan is hij goedgekeurd haha

_________________
I will find the secret en kill it.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jay A. Aeon
Level 1
avatar

Aantal berichten : 92
Registratiedatum : 06-02-15
Leeftijd : 26
Woonplaats : Houten

BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   do maa 05, 2015 7:27 pm

WHOOHOO! Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Jay Alexander Aeon   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Jay Alexander Aeon
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Silverwood Academy  :: De personages :: Jouw personage-
Ga naar: