Silverwood Academy

De academie waar je jouw krachten leert kennen.
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» Het bos met de vervallen kerk
zo mei 10, 2015 10:38 am van Maya

» De ballet academy
za mei 09, 2015 8:09 pm van Emily Blue

» kamer van Eliza en Emily
za mei 09, 2015 6:09 pm van Emily Blue

» Het meertje
wo apr 15, 2015 6:19 pm van Aidan.

» De centrale parkeerplaats
wo apr 15, 2015 10:06 am van Ellen

» Ellen's flatje
wo apr 15, 2015 9:56 am van Ellen

» Dansstudio Beats & Violins
di apr 14, 2015 8:22 pm van Féren Oneira

» Het bos meertje
di apr 14, 2015 8:12 pm van Emmalia Miller

» Het donkere parkje
di apr 14, 2015 7:51 pm van Shane Dubois

december 2018
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
KalenderKalender

Deel | 
 

 De Krachten

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Admin
Admin


Aantal berichten : 15
Registratiedatum : 29-01-15

BerichtOnderwerp: De Krachten   za jan 31, 2015 5:55 pm

Algemeen
Je vraagt je natuurlijk af over wat voor krachten de mensen bezitten die een brief ontvangen. Alles wat in je verbeelding mogelijk is, kan daadwerkelijk worden uitgevoerd door de magie die je bezit. (Als mensen goede ideeën hebben mogen ze die insturen)
Natuurlijk is het niet meteen zo dat je alles kan. Iedereen van jullie zal zijn krachten moeten leren kennen, moeten leren omgaan met hoe je het gebruikt. Het is niet zo dat je vanaf dag één  alles kan wat je ooit gedroomd had, maar als je genoeg traint, is alles mogelijk.

De krachten ontwikkelen zich niet allemaal tegelijk. De ene leerling heeft met bepaalde krachten meer mogelijkheden dan met andere krachten. Je kunt het zien als vakken op school, de ene leerling is goed in talen, de andere is een scheikundig-genie. Zo is het met krachten ook. Alle leerlingen kunnen dus alle krachten gebruiken alleen is de ene beter in bijvoorbeeld het creëren van illusies, en de ander weer beter in het helen van mensen. Je personage zal nooit een wondergenie kunnen zijn in alle krachten. Meestal zijn er een paar vlakken in de magie waar een persoon in zal kunnen uitblinken.

De krachten worden onderverdeeld in drie categorieën. Zo zijn er krachten die opgewekt worden door spreuken. Andere krachten worden juist veroorzaakt door alchemie, oftewel door middel van toverdrankjes. Ook zijn er krachten die puur uit je verbeeldingsvermogen komen.

Verbeeldingskracht:
Algemeen: Een aantal krachten worden veroorzaakt door het hebben van magie zelf. Hierdoor kun je vanuit je gedachten je kracht gebruiken. Je hebt hier in principe geen hulpmiddelen nodig al kan het in het begin handig zijn om je kracht te bundelen en te gebruiken via een toverstaf of andere objecten. Vooral leerlingen die nog nooit in aanraking zijn geweest met magie zullen deze krachten lastig vinden en baat hebben bij het gebruik van een toverstaf. Sommige magische mensen zullen altijd gebruik blijven maken van de toverstaf, andere zullen deze snel achterwege laten.

Telekinese: Telekinese, de kracht om objecten te bewegen. Deze kracht wordt volledig veroorzaakt door het verbeeldingsvermogen. Het kost veel training om deze kracht te optimaliseren. Toch is het een handige kracht. Met deze kracht kun je objecten bewegen. In het begin zal het kleinste voorwerp, zoals een papiertje, al moeite kosten. Maar later zul je steeds grotere objecten, bijvoorbeeld een grote auto, kunnen verplaatsen. Ook hier geld hoe meer je traint hoe beter je wordt.

Gedachten lezen: De mogelijkheid tot het lezen van gedachten, iets wat tot ieders verbeelding spreekt. In het begin zul je alleen de gedachten van dierbare kunnen lezen, en zelfs dat met moeite. Het zal lastig zijn om alles helder te krijgen. Hoe je de gedachten hoort of ziet is per persoon verschillend. De gedachte van de ene persoon zal bijvoorbeeld alleen maar gesproken tekst zijn, de ander zal in beelden denken. Weer een ander kan alleen in kleuren denken, of juist zwart wit. Het aflezen van deze gedachten kost oefening. Maar zoals met alle krachten: oefening baart kunst. Hoe langer je oefent hoe makkelijker je gedachten kunt lezen. Het zal in stapjes gaan maar uiteindelijk kun je van iedereen gedachten lezen.

Aura's zien: Iedereen kan het zien, de een beter dan de ander. Maar je verbeelding voelt onbewust aan hoe iemand zich voelt. Als je concentreert op je visuele mogelijkheden zul je zien dat er om de mensen heen een gekleurd laagje ligt. Met het zien van Aura's kun je alleen gevoelens waarnemen, niet beïnvloeden. Eerst zul je alleen de gevoelens van mensen die dicht bij je staan kunnen zien. Beetje bij beetje zul je van meer mensen, waar je minder sterk een band mee hebt, de aura's kunnen zien. Uiteindelijk is niets meer een belemmering voor het zien van aura's.

De dood: Communiceren met overledene is voor veel mensen die dierbare zijn verloren een droom. Voor magische mensen is dit nu mogelijk. De doden leven in een spiegelwereld, voor mensen die de kracht dood goed kunnen beheersen kunnen deze spiegelwereld betreden en met hun overleden dierbare praten. Op deze manier kunnen ze inzichten opdoen over hun eigen leven, maar ook familiegeheimen ontdekken. Met genoeg training is het mogelijk om de spiegelwereld te betreden maar voor nieuwe leerlingen op de school is het nog niet mogelijk.

Illusies creëren: De leerlingen krijgen ook les in het creëren van illusies. Door middel van het verbeeldingsvermogen is het met deze kracht mogelijk om illusies voor andere te creëren, het veranderen van je uiterlijk bijvoorbeeld. Maar ook het creëren van een parallelle wereld behoord tot de mogelijkheden, al kost dit erg veel moeite en zal een leerling dit alleen kunnen als ze heel erg goed zijn in deze kracht. De meeste leerlingen komen nooit verder dan het creëren van een auto, dat is voor de meeste de grens ongeveer.

Alchemie (toverdrankjes):
Algemeen: Alchemie is magie die zijn kracht haalt uit toverdrankjes. Deze drankjes moeten worden gebrouwen door mensen met magische krachten, hun krachten kunnen dan in de drank vloeien. Het is niet gemakkelijk om toverdrankjes te maken. Het kost veel oefening om een goed drankje te krijgen, een verkeerd ingrediënt kan al een totaal ander effect veroorzaken dan gewenst. Met alchemie geld vooral: oefening baart kunst.

Toekomst zien: Door middel van verschillende drankjes is het mogelijk om je toekomst te zien. Er zijn hier verschillende moeilijkheidsgraden in. Zo zal je in het begin niet langer dan twee minuten in de toekomst kunnen kijken, ook het moment dat je te zien krijgt is niet te bepalen. De kracht van het drankje bepaald welk deel jij van je toekomst krijgt te zien. Hoe vaker je dit gebruikt hoe beter je er in wordt. Als je deze kracht volledig beheerst zal je kunnen bepalen in welk deel van de toekomst je kunt kijken, je kunt ook zelf de tijdsduur bepalen al kost dit erg veel energie. Hoe meer je hiermee oefent hoe beter het wordt. Pas wel op, als je deze kracht te vaak gebruikt in een korte periode zal het lastig worden om de toekomst van het heden te kunnen onderscheiden.

Verleden zien: Het verleden lijkt sterk op de kracht de toekomst zien. Het verschil is alleen dat alles wat je ziet al eens gebeurd is, vaak hebben leerlingen die een affiniteit hebben voor de kracht vaak het gevoel een déjà vu te hebben. Toch kunnen ze dit niet duiden. Deze kracht kan pas tot uiting komen door de juiste drank. In het begin zul je, net zoals met de toekomst,  niet kunnen bepalen welk deel je te zien krijgt en zeker niet welk tijdsbestek. Hoe langer je oefent hoe bedrevener je er in gaat worden. Als je volleerd bent in deze kracht zul je het tijdsbestek en het moment kunnen bepalen. Het is goed om te onthouden dat je in het verleden niets kunt aanpassen.

Gevoelens beïnvloeden: De mogelijkheid om gevoelens te beïnvloeden is er, mits je de juiste drankjes weet en over de kennis beschikt om deze te gebruiken. Gevoelens manipuleren is een gevaarlijke kracht. Sommige mensen vinden dat het een kracht is die op de lijst met zwarte magie moet. Toch geeft de school hier les in. Het beïnvloeden van gevoelens gaat op een lastige manier, je zult eerst een drankje moeten maken, voor een bepaald doel. Bijvoorbeeld de liefde. Vervolgens moet degene waarvan je de gevoelens wilt beïnvloeden de drank drinken. De kracht is lastig omdat het heel nauw komt. Een fout in de bereiding van de drank kan leiden tot catastrofes. Het is in de school dan ook verboden om andere leerlingen drankjes te geven. Alleen docenten mogen, mits voor lesdoeleinden, gebruik maken van gevoelsdrankjes. Natuurlijk zijn alle regels er om overtreden te worden.

Teleportatie: De mogelijkheid om jezelf te verplaatsen en binnen een verbluffend kort tijdsbestek op een andere plek te arriveren. Dit is een onderdeel wat voor weinige echt goed onder de knie te krijgen is en het kan ook flink mis gaan. Elke leerling krijgt hier de theorie en de basis in, maar enkel leerlingen die hier aanleg voor hebben kunnen hier verder mee gaan. Het is verboden om hier mee te experimenteren en leerlingen mogen enkel onder strenge begeleiding hier mee oefenen.


Spreuken:
Algemeen: Magie met behulp van spreuken, misschien wel de meest bekende manier van magie. Ook mensen die niet bekend zijn met de magie voordat ze op deze school komen kennen dit al bijvoorbeeld door de bekende boeken en films van J.K Rowling. Al hadden ze altijd gedacht dat dit nep was. Hier leren ze om de krachten te bundelen in een spreuk en deze uit te voeren. Traditioneel waren alle spreken in Latijn, dit wordt altijd nog aan leerlingen geleerd, omdat dit de beste manier is om de bouw van spreuken te begrijpen, maar later zullen ook het hedendaagse Engels toegepast worden.

Vuur: Met behulp van spreuken is het mogelijk om vuur te creëren. Zonder een lucifer of een ander hulpmiddel. Door middel van woorden zullen leerlingen leren om dit element te beheersen. In het begin zul je alleen nog maar kleine vlammetjes kunnen maken, niet te groot en zeer instabiel. Hoe langer je hiermee oefent hoe beter het zal gaan. Het sturen van vuur zul je alleen onder begeleiding van een leraar mogen doen aangezien het een zeer instabiele kracht is. Uiteindelijk is het mogelijk om hele muren van vuur te maken en nog veel meer.

Water: Ook het sturen van water gaat met behulp van spreuken. Het sturen van water is een stuk gemakkelijker dan het sturen van vuur. Dit element is minder instabiel en veroorzaakt in kleine hoeveelheden een stuk minder schaden. In het begin zul je alleen kleine beetjes water kunnen sturen waar niet echt kracht achter zit. Later zal het ook mogelijk te zijn om krachtige waterstromen op gang te brengen waardoor de kracht zeer verwoestend kan worden.

Lucht: Lucht sturen gaat net zoals de andere elementen door middel van spreuken. Ook het sturen van lucht zal in het begin lastig zijn, vaak zal het niet zo lukken zoals jij dat wilt. Met een hoop oefening zal je meer kracht in windvlagen kunnen brengen en zal je de wind steeds verder kunnen brengen. Daarnaast is het met het element lucht ook mogelijk om jezelf op te laten stijgen en een soort van te vliegen.

Aarde: Het sturen van het element aarde is misschien wel het zwaarst van de vier elementen. Het principe van aarde sturen is hetzelfde als de andere elementen, door middel van spreuken. Toch is er meer kracht voor nodig aangezien er met aarde een hoop gewicht gestuurd moet worden. Toch is dit zeker te leren. In het begin zal het zwaar zijn en zal zelfs het kleinste stukje steen als een ton wegen, maar hoe meer je traint hoe beter het zal gaan. Uiteindelijk kun je alles wat met aarde te maken heeft sturen.

Helen: Het genezen van wonden, ontzettend handig om te kunnen. Nooit meer last hebben van kleine papiersneetjes, maar ook gevaarlijke steek- of schotwonden kun je genezen. Natuurlijk met de juiste kennis en vaardigheden is ook dit mogelijk met je krachten. Het is lastig en kost een hoop energie, zeker in het begin. Hoe vaker je dit doet hoe beter je er in wordt. Je kunt eerst alleen nog kleine wonden helen, maar uiteindelijk zullen ook grotere wonden weinig moeite kosten. Als je hier heel goed in bent dan kun je uiteindelijk zelfs geestelijke wonden helen zoals liefdesverdriet, of depressies.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://silverwoodacademy.actieforum.com
 
De Krachten
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Silverwood Academy  :: Informatie :: Het verhaal-
Ga naar: